17:00

Vallentuna BK

Referat: Sunnersta AIF - Vallentuna BK

SAIF 6 - 1 Vallentuna

Amatöranalys: Idag var det lätt att vara SAIFare. Och det var skönt att spelet värmde i den extrema blöta vi bjöds på. Grabbarna fick på genomgången tydliga direktiv om att ta tag i matchen och visa vilka som var det bästa laget, och det var precis vad man gjorde. Från start mycket boll vid SAIFarnas fötter som i den 16e minuten gav resultat till 1-0. Även om det inte är någon säker ledning kändes det redan där stabilt och den tappra skara som trotsade vädrets makter (helt ok med folk på plats) bjöds på en hel del fina spelkombinationer. Efter första halvlek stod det 3-0 och det var aldrig någon tvekan om vilka som skulle ta med sig 3p idag. Bra jobbat!!!

Tims proffsanalys: En bra match av SAIF idag. Vi pratade i genomgång om hur vi skulle lösa VBKs anfallspel och hur vi kunde variera vårt eget anfallspel med så gott om skickliga offensiva spelare.

Efter en kort stund kom vi in på matchen med ett bra press spel och lyckades spela genom planens tredjedelar med kontroll och fart. Därefter börja kontrollen över matchen belöna sig genom mål från Oscar H, Olle och Oscar E.

I paus var budskapet enkelt: Fortsätt! Och det gjorde vi efter att Vallentuna visade bra kämpainsats och skapade några lägen på SAIFs planhalvan. Därefter vaknade grabbarna till och tog tag i matchen igen. Oscar E spädda på ledningen med ett till mål. VBK fortsatte skapa några farliga lägen och lyckades gära ett mål. Men i VBKs straffområdet var SAIF kliniska och mål från Oscar L och John betydde ledning med 6-1. Mycket kred går till alla offensiva för alla mål och skapade lägen men det var en riktigt bra lag prestation där alla bidrog med superbra insats och stor vilja.

Nästa match är mot lokalrivalen Dalkurd FF Sön 27e Aug 10:30 på Johannesbäckskolans konstgräs. Vi har revansch att utkräva sedan förra matchen, och vi hoppas verkligen att vi lyckas få med oss segen den här gången. Ses där...